Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

O oală din lut cu autouscare are efect de granit

O oală din lut cu autouscare are efect de granit

 

Ne place să împărtășim proiecte în care putem crea ceva frumos și practic din obiecte de zi cu zi complet banale. În ședința de astăzi vom arăta cum să faceți un ghiveci frumos cu aurire, folosind un produs nou și interesant - argilă autouscante cu efect de granit.

 

Materiale necesare

Pasta de modelat cu uscare la aer 350g efect granit

Instrumente de modelare

Foiţe de aur 

Adeziv pentru aurire

 

 

 

Mai întâi, întindeți o bucată de lut până la un strat de aproximativ 5 milimetri grosime. Pentru a vă asigura că obțineți o grosime uniformă, plasați argila între două creioane - în acest fel aplicați o presiune mai uniformă și vă asigurați că lutul este întins fără probleme.

 

 

Înfășurați cu grijă foaia de lut în jurul cupei. Tăiați o parte din exces. Modelați fundul oalei - netezește marginile astfel încât să se întâlnească.

 

 

Netezește denivelările argilei – poți folosi fie o spatulă umezită, fie vârful degetelor. Pentru a elimina marginile și cutele, rulați cupa de câteva ori pe covoraș cu o presiune ușoară.

 

 

Lăsați piesa să se usuce timp de cel puțin 24 de ore.

 

 

Aplicați lipici varak și metal de zgură pe suprafața pe care doriți să o auriți. Așteptați ca adezivul să se usuce - va fi limpede, dar totuși ușor lipicioasă.

 

 

Aplicați cu grijă zgura metalică cu degetele și neteziți ușor cu o perie fină și uscată. Îndepărtați bucățile în exces. Suprafața piesei deja finisate va semăna foarte mult cu textura și efectul granitului.

Și gata - frumoasa ta vază cu aurire va adăposti în curând o floare frumoasă.

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum