Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

Săpun de casă cu relief colorat

Săpun de casă cu relief colorat

 

În sesiunea de blog de astăzi, ne vom concentra încă o dată pe o tehnică creativă preferată de-a noastră - și anume, fabricarea săpunurilor folosind tehnica Topiți și turnați, de care mulți dintre voi sunteți și fani. Nouă, pe de altă parte, ne place să experimentăm și, cu adevărată plăcere, să împărtășim idei cu tine. Astăzi vă vom arăta cum să faceți rapid și ușor un săpun în relief, cu un relief colorat detaliat și nuanțe irizate. Vom folosi și amesteca diferiți coloranți, bază de săpun clar și alb și o matriță pentru turnări foarte detaliate.

 

Materiale necesare:

Matriță din silicon

Baza de glicerină pentru săpun, Melt & Pour - albă 

Baza de glicerină pentru săpun Melt & Pour, transparentă

 

 

Bazele de sapun transparent si alb pentru tehnica Melt and turn au un efect final diferit dupa colorare in functie de tipul de colorant. De exemplu, dacă adăugați pigment lichid la o bază transparentă de săpun, acesta va rămâne transparent, dar va fi colorat în culoarea corespunzătoare, iar saturația culorii depinde de cantitatea de pigment pe care ați adăugat-o. Dacă adăugați un colorant sub formă de pulbere – în acest caz, pudră de mică – particulele fine se depun în lichid, astfel încât, după solidificare, piesa capătă o culoare saturată, dar densă. La baza alba, efectul este invers - daca adaugi un colorant lichid, vei obtine un detaliu cu o culoare palida. Dacă adăugați pudră de mică, veți obține o nuanță de culoare foarte palidă.

După aceste precizări, este timpul să ne suflem mânecile și să vă arătăm cum să turnați un săpun cu relief colorat și nuanțe irizate.

Am ales o matriță de turnare cu detalii destul de fine, pe care o vom umple precis cu diferite culori pentru ca relieful viitorului săpun să fie colorat separat de restul - aici vei găsi o varietate de forme din silicon și forme de turnare cu care vei poate experimenta.

Topiți o cantitate mică de bază de săpun alb și adăugați colorant alimentar lichid. Daca vrei sa obtii o nuanta cu adevarat pastelata si palida, este nevoie de o cantitate foarte mica de pigment. Turnați cu grijă baza colorată în părțile matriței pe care doriți să le colorați în culoarea corespunzătoare - este indicat să folosiți o pipetă sau o seringă pentru a evita vărsarea în afara piesei. Așteptați să se răcească bine. Aveți răbdare și așteptați ca fiecare strat individual al bazei turnate să se întărească bine înainte de a trece la pasul următor - dacă sunteți tentat să turnați următorul strat înainte ca cel anterior să se întărească, riscați ca culorile să se reverse și să se amestece la întâmplare.

 

 

Pentru a modela și colora următorul detaliu, adăugați pudră de mica în culoarea aleasă pe o bază transparentă. Din nou, aplicați cu precizie în cavitățile libere ale matriței și lăsați piesa să se întărească. Acum am modelat și colorat partea superioară a săpunului în relief.

Acum vom continua să umplem treptat cu diferite culori.

Înclinați ușor matrița și turnați din nou o cantitate mică de bază topită, dar nu o umpleți până la capăt. Lăsați matrița pe o înclinație și așteptați să se întărească.

 

 

După ce doza s-a răcit, repoziționați matrița și turnați culoarea următoare, din nou fără a umple până la capăt.

Alternați diferite poziții și culori în acest fel, așteptând ca stratul frontal să se întărească după fiecare culoare. Continuați până ați umplut toată matrița.

Rezultatul final sunt batoane de săpun frumos colorate, potrivite atât pentru cadou, cât și pentru tratamentele dvs. spa acasă.

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum