Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

Creioane cu acuarelă

Creioane cu acuarelă

 

Am fost mereu fani ai tehnicilor de acuarelă – așa cum am spus de mai multe ori, este cea mai blândă, delicată și frumoasă tehnică care, de fapt, ne învață să pictăm. Dar am subliniat întotdeauna că pentru a crea o capodoperă, ai nevoie de un vârf de idei și de instrumentele și materialele potrivite. Astăzi vă vom concentra atenția asupra unui alt produs interesant cu care puteți experimenta și vă distra în stăpânirea altor nuanțe în artă plastică - și anume, pastelul acuarelă. În tehnica noastră binecunoscută, culoarea este diluată cu apă, astfel încât să devină transparentă pe hârtie albă. La pasteluri acuarele pigmentul se aplica uscat, iar intensitatea si debordarea culorilor se controleaza cu pensula si apa. Astăzi vă vom arăta câteva trucuri interesante.

Mai întâi, selectați hârtia potrivită. Este bine sa alegeti hartia acuarela - este densa, poroasa si absoarbe bine apa fara sa se deformeze sau sa-si piarda culoarea. Fixați foaia de masa de lucru cu bandă de hârtie - acest lucru va împiedica deformarea hârtiei atunci când se udă.

 

 

Desenați un design cu un creion - se recomandă să alegeți un creion cu o duritate de HB, deoarece dă un contur fin fără pete. Aplicați culorile dorite schiței. Scufundați peria în apă, uscați ușor într-un șervețel de hârtie. Aplicați pe creioanele colorate până când pigmenții sunt amestecați. Veți obține o culoare densă, opaca, frumos nuanțată.

 

Vedeți cum granițele dintre culorile individuale curg lin una în alta, astfel încât să puteți obține nuanțe noi interesante.

 

 

Un truc interesant este să aplicați detalii pe imagine cu un marker permanent sau cu creioane de ceară - produse care nu reacționează cu apa. In chenarurile astfel formate aplicati culorile dorite - puteti face o combinatie de mai multe culori diferite pentru fiecare detaliu. Când aplicați apă, veți observa cum nuanțele se amestecă în limitele detaliului, dar nu depășesc limitele conturului, iar culoarea este saturată și densă.

 

 

Lucrul bun la această tehnică este că puteți experimenta diferite posibilități pentru desen și mai detaliat. Folosește creioanele cu acuarelă pentru a face o paletă.

 

 

Aplicaţii culorile dorite pe o pungă de plastic. Cu o pensulă umedă, luaţi culori - puteţi amesteca mai multe culori - şi aplicaţi cu îndrăzneală pe imagine.

 

 

Rezultatul - culori pastelate și transparente cu un gradient delicat. Puteți combina trucurile menționate mai sus pentru a obține rezultate și mai interesante.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum