Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

Pasta gravura

Pasta gravura

 

Protagonistul acestei intalniri-blog este Pasta gravura – un produs atractiv si interesant prin care obtineti un efect frumos, elegant si gravat permanent pe o suprafata transparenta de sticla. În rândurile următoare, ne vom distra împreună, concentrându-ne pe particularitățile lucrului cu acest produs interesant, transformând în același timp o simplă ciocolată lichidă transparentă într-un suvenir rece.

 

 

Mai întâi, să explicăm puțin mai multe despre acest produs. Pasta de gravare pe sticlă este un produs cremos, pe bază de acid, utilizat pentru gravarea chimică. Când este aplicată pe o suprafață de sticlă, pasta începe să reacționeze cu sticla, astfel încât să îndepărteze o mică parte din suprafața lucioasă și să lase în urmă un semn mat permanent, neted, care nu se spală. Iată o altă idee pentru o modalitate ușoară de a decora pahare de mireasă sau de a oferi un cadou jucăuș unei persoane dragi.

Așadar, haideți să ne suflecăm mânecile și să vedem cum ne putem decora cupele noastre prozaice și transparente de ciocolată lichidă într-un mod cool - vom lucra cu un șablon.

Mai întâi, spălați foarte bine recipientul de sticlă cu detergent. Se usucă și se degresează cu alcool . Suprafața de sticlă trebuie să fie curată aproape steril - nu trebuie să permiteți praf sau pete grase, deoarece nu veți obține un efect uniform. Este recomandabil să acoperiți suprafața pe care nu veți lucra cu bandă adezivă pentru a evita petele accidentale.

 

 

Dacă utilizați tehnica pastei cu șablon, trebuie să fixați foarte bine șablonul. Puteți folosi adeziv pentru șablon, dar un efect și mai bun va fi obținut cu un șablon autoadeziv . Dacă lucrați pe o suprafață rotundă, este deosebit de important ca șablonul să se potrivească perfect pentru a vă asigura că obțineți un contur precis și detaliat al designului.

 

 

Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că vă puneți mănuși - mănușile sunt incluse în ambalajul pastei. Nu folosiți un instrument metalic - aplicați produsul cu o spatulă din plastic sau lemn. Aplicați pasta prin șablon generos și uniform.

 

 

Pasta începe să reacționeze imediat cu suprafața. Lăsați-l să acționeze cel puțin o jumătate de oră, dar nu mai puțin de 15 minute. Produsul realizează o reacție chimică astfel încât, în practică, ia o foarte mică parte din suprafața lucioasă a sticlei.

 

 

După ce ați așteptat timpul necesar, clătiți bine recipientul sub un jet puternic de apă fără a îndepărta șablonul. Lăsați apa să spele cât mai mult posibil din pastă, apoi spălați vasul fără să folosiți detergent sau un burete.

 

 

Și - asta este - acum ai prima ta cană gravată manual. Relieful delicat din sticlă are un strat mat, neted, rezultat al unei reacții chimice și nu poate fi îndepărtat. Puteți construi un decor suplimentar pe suprafața gravată - puteți picta cu un contur universal sau vopsele de sticlă.

 

 

Până la următorul proiect, păstrați pasta într-un recipient închis ermetic la temperatura camerei - la temperaturi mai scăzute produsul se poate cristaliza, dar acest lucru nu îi va elimina capacitatea de reacție. În acest caz, puneți borcanul închis în apă caldă, așteptați ca cristalele să se topească și amestecați bine. Cu o depozitare mai lungă, pasta se poate îngroșa, dar nu o diluați cu apă, deoarece își va pierde capacitatea de reacție. În schimb, amestecați bine. În caz de nevoie – în caz de contact accidental cu pielea, de exemplu – pasta poate fi neutralizată cu bicarbonat de sodiu.

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum