Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

Junk-magazine - plăcerea de a face un album de însemnări

Junk-magazine - plăcerea de a face un album de însemnări

 

Cu siguranță ați văzut caiete frumoase, ale căror pagini sunt împodobite din belșug cu tot felul de bucăți de hârtie, autocolante, flori artificiale și mici ornamente. Obișnuiam să numim aceste cărți atractive „dicționare” sau „monumente” și ne plăcea să scriem, să desenăm, să lipim și să facem schimb de imagini pentru ele. Astăzi, revistele nedorite se reafirmă ca o activitate atractivă și plăcută pentru cei cărora le place încă să scrie de mână.

 

Cum este un jurnal nedorit diferit de un album de însemnări? Albumele de albume sunt lucrate cu precizie, durabile, lucioase și decorate rafinat, cu ideea de a rezista mult timp ca suvenir sau decor. Un jurnal nedorit, dimpotrivă, este adesea o carte făcută din tot felul de resturi și bucăți de hârtie, un obiect destinat a fi folosit - în jurnalele nedorite scrieți, desenați, înregistrați idei, rețete, meme, amintiri - orice interesant care iti vine in minte si vrei sa salvezi.

 

 

Jurnalele de albume sunt adesea decorate cu hârtie și materiale speciale de designer. Adesea, în decorarea revistelor nedorite există și materiale care la prima vedere nu au nimic de-a face cu arta - resturi de spam de hârtie, hârtii vechi de ambalaj, chitanțe și în general tot ceea ce creează o asociere pentru tine și pe care vrei să le păstrezi.

 

 

 

Pentru fanii scrapbooking, aceste jurnale de artă sunt o oportunitate excelentă de a încerca noi materiale și instrumente – ștampile, markere, vopsele, șabloane și cerneluri – sau de a experimenta o nouă tehnică interesantă. Fie că creezi un organizator lucrat manual rafinat sau doar un caiet artistic în care scrii și lipești poze, revistele nedorite sunt o activitate cu adevărat plăcută, al cărei scop principal este să ne pună într-o dispoziție bună atunci când deschidem copertele.

 

În primul rând, ce este nevoie pentru a crea o revistă Junk? Puteți folosi orice caiet pentru a decora. De asemenea, aveți nevoie de rechizite de birou - lipici uscat și lichid, bandă dublu-față, agrafe și agrafe. Scopul principal al acestui tip de album este să se distreze în timp ce creează ceva frumos – și de ce nu, cu o aplicație practică. Unii creatori duc jurnalele până la arta plastică, făcând ei înșiși cartea - coasând paginile împreună și apoi montându-le în coperți frumoase, din nou realizate manual - un subiect pe care îl putem trata într-o altă dintre întâlnirile noastre de blog. Există reviste dedicate unei singure teme sau culori. Alții preferă un stil în care folosesc materiale și texturi într-o manieră aparent aleatorie - principala regulă și plăcerea acestui tip de activitate de meșteșuguri este că nu există reguli. La prima vedere, jurnalul de artă pare imposibil de folosit - paginile sunt adesea atât de dens acoperite cu decupaje, ornamente și imagini, încât este aproape imposibil să găsești spațiu pentru a scrie. Dar acest tip de jurnal este extrem de creativ deoarece există atât de multe modalități distractive de a transforma această activitate distractivă într-un organizator minunat și cu adevărat util.

 

Puteți crea spațiu suplimentar pentru scris lipind bucăți de pagini de caiet pe hârtia deja decorată. O altă soluție interesantă sunt buzunarele dintre pagini – mai poți pune în ele note, decupaje, fotografii sau biletul de la concertul tău preferat – orice vrei să păstrezi ca amintire. O variantă interesantă pentru a oferi mai mult spațiu este împăturirea eșalonată a paginilor pe care le vei lipi în interior. Etichete, autocolante - orice puteți folosi este binevenit pentru a vă decora jurnalul. Ce utilizare practică putem găsi pentru caietul nostru bogat decorat? Un program săptămânal organizat artistic, o listă de cumpărături, rețeta unei mese gourmet preferate - jurnalul nedorit este creat pentru a fi folosit activ. Poți să desenezi, să mâzgăliști și chiar să scrii o carte în jurnalul tău de artă. Dar scopul principal este să ne distrăm în timp ce creăm bucăți de frumusețe în viața noastră de zi cu zi.

 

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum