Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

Cum se face săpun de casă prin metoda „Topiți și turnați”

Cum se face săpun de casă prin metoda „Topiți și turnați”

În întălnirea de astăzi vă vom prezenta un proces foarte interesant și distractiv, la care noi de la IDEA HOBBY am avut mult timp un interes creativ - și anume, cum să faceți singuri săpun de glicerină, în confortul bucătăriei dvs. După cum știți, glicerina este aproape o parte integrantă a majorității produselor cosmetice pentru frumusețea și sănătatea pielii și a părului, așa că, pe lângă distracție, vă vom arăta o tehnică prin care puteți face un produs funcțional care vă va fi de folos în viața de zi cu zi.  Ce-i drept, ne-am simțit mulțumiți în mod creativ atunci când am produs prima bară de săpun și, pentru a fi sincer, prepararea săpunului acasă este o activitate foarte captivantă.

 

 

Vă vom arăta tehnica „Melt and Pour” - „Topiți și turnați”. Spre deosebire de producția rece de săpun, această tehnică este o modalitate mult mai rapidă, mai ușoară și mai ecologică de a vă face propriile săpunuri.

 

Eто и нужните продукти:

База за сапун Melt and Pour 1бр 250г

Пигменти за сапун

Формички за сапун

 

Baza din care vom turna viitorul nostru săpun este un bloc de glicerină, incolor și inodor. De la el vom crea viitoare creații parfumate și frumoase. Deci, să ne suflecăm mânecile și să începem.

Mai întâi, separați cantitatea de care aveți nevoie de bază. Tăiați în bucăți mici, pe care le veți topi mai târziu - cu cât bucățile sunt mai mici, cu atât se vor topi mai repede. Puteți topi baza timp de douăzeci de secunde în cuptorul cu microunde. Am ales să topim baza la baie de apă. Dacă alegeți această metodă, puneți cuburile într-un recipient nemetalic și topiți-le la foc mic, amestecând ușor tot timpul. Nu trebuie să lăsați baza să fiarbă, ci doar să se topească - baza deja pregătită pentru lucru ar trebui să aibă consistența mierii proaspete. Lucrați cu mănuși de uz casnic pentru a evita arsurile.

 

 

Chiar și în timp ce topiți cuburile de glicerină, puteți adăuga coloranți - câteva fulgi de coloranți de săpun care se topesc împreună cu baza vor da nuanța dorită săpunului dvs. Cu cât adăugați mai mult colorant, cu atât culoarea va fi mai saturată. Pentru săpunurile de casă, experimentează cu îndrăzneală culorile! Puteți adăuga coloranți alimentari la săpun - așa cum am făcut noi - sau vă puteți juca cu produse naturale - adăugați condimente aromate precum scorțișoară, curcuma sau cafea măcinată. În aceste cazuri, pe lângă culorile frumoase și naturale, veți obține o aromă densă și bogată a săpunului dvs. gourmet. Puteți, de asemenea, aromatiza săpunul cu uleiuri esențiale - câteva picături din parfumul preferat vor adăuga un parfum dens și bogat produsului dumneavoastră. Am decis să adăugăm fulgi de nucă de cocos și semințe de mac, care sunt exfolianți naturali.

 

 

След като сте смесили всички аромати и цветове, единственото,което трябва да направите, е да излеете готовата смес във формичка за отливки – изберете такава, направена от силикон или гъвкава пластмаса, за да ви бъде по лесно да извадите след това готовото сапунче. Масата ще се втвърди за около час.

 

 

Ето как лесно и бързо направихте първия си, лично декориран и ароматизиран от вас сапун, който не само можете да използвате в ежедневието си, но и да направите красив, оригинален и практичен подарък на любимите си хора. Тъй като вече тествахме за вас техниката от първа ръка, можем да кажем, че ефектът върху кожата е невероятно мек и нежен, а удовлетворението от свършената работа – гарантирано. Приятно творене! 

 

 

Видео урок:

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum