Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

Cutie Steampunk cu detaliu de relief din rășină epoxidică

Cutie Steampunk cu detaliu de relief din rășină epoxidică

În ședința de astăzi, vă vom arăta cum să faceți o frumoasă cutie cu tehnica mixmedia. Vă vom arăta produse interesante care, pe lângă faptul că sunt ușor de aplicat, vor oferi întotdeauna un efect atractiv proiectului dumneavoastră.

Materiale necesare:

Cutie din lemn cu închizătoare metalică

Rășină epoxidică cu două componente FilCristal 

Elemente din carton - Gears

Contur decor 3D 30 ml - roșu de cupru

Vopsea Decor Metal Matte

Lazura 80 ml - castaniu

Pastă Deluxe metalic  - champagne

Pentru proiectul nostru, am ales întotdeauna stilul actual steampunk.

Am ales să decoram o cutie cu o venă de lemn distinctă. Primul pas al proiectului nostru este să aplicăm un strat de azur. După cum a subliniat întotdeauna, ne place să lucrăm cu acest produs - azurul  hrănește și protejează lemnul, subliniind imaginea lemnului natural într-un mod foarte frumos. Este recomandabil să aplicați produsul în direcția firului. Veți observa că produsul se absoarbe și se usucă extrem de rapid pe lemn, iar suprafața tratată este mată și o bază excelentă pentru construirea unei game de tehnici aplicate.

După uscare, suprafața nu trebuie lăcuită. Următorul nostru pas este de a contura designul de pe cutie, pe care ulterior îl vom transforma într-o piesă centrală a decorației noastre steampunk. Conturați forma dorită cu 3Ddécorpen. Veți observa că cu acest produs puteți face un relief clar. Efectul a fost căutat - oferind astfel un contur clar definit, în care să se pună rășina turnată puțin mai târziu. 

Când așteptăm să se usuce conturul, vom prelucra următoarele elemente ale proiectului nostru. Vom folosi pastele Dluxe de eficiente din Pentart. Potrivit pentru utilizare pe suprafețe netede și poroase, după uscare, creați o suprafață metalică, ușor granuloasă. Vom decora cutii de bere în stil steampunk – roți dințate cu modele diferite. Culorile pastelor pot fi amestecate - aplicăm perie și amestecăm culorile pentru a da o suprafață metalică ușor corodată.

În designul conturat vom aplica vopsea din seria decorului metalic. 

Vom face din nou un decoupage parțial în design steampunk. 

Opțional, putem aranja detalii mai voluminoase pe suprafața deja uscată - acestea vor fi lipite cu un adeziv universal.

Vom sublinia cu pasta de ceară - elementele vor ieși în evidență foarte frumos, cearele subliniază suprafețele convexe ale unui produs. După uscarea straturilor individuale, este momentul să folosim steaua proiectului nostru - și anume, rășina epoxidică cu două componente din Fil Cristal. Produsul este potrivit pentru crearea pieselor turnate cu grosime de la 2mm la 3cm. Materialul este transparent și este potrivit pentru confecționarea bijuteriilor și pentru acoperirea diferitelor suprafețe. Exact asta vom face - vom turna rășină într-un design deja format.

Rășina este amestecată la un raport de 10: 6 - adică 100 de grame de componentă A se amestecă cu 60 de grame de componentă B.

Se amestecă bine cele două componente. Amestecarea rășinii nu produce bule de aer. 

Turnăm cu atențiepe designul conturat. rășina se nuvelează singură - își va lua locul. Puteți răspândi în continuare cu o spatulă. Rășina se va întări în sfârșit în 24 de ore, iar piesa va avea o suprafață ușor convexă, foarte lucioasă. 

După o zi, acum te poți bucura pe deplin de rezultatul muncii tale frumoase - iată cum ai acum o cutie frumos decorată, potrivită pentru accent în interiorul casei tale, precum și un ambalaj cadou atractiv pentru persoana iubită.

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum