Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

Cum să decorezi o cutie în stil Steampunk

Cum să decorezi o cutie în stil Steampunk

 

 

Cutie din lemn cu închizătoare metalică 

 

 

Lazura 80 ml

 

 

Hartie de orez pentru decoupage

 

 

Pasta expand

 

 

Sablon decorativ din plastic

 

Efect rugina - set de vopsele

 

Efect patinat- set de vopsele

Elemente din carton - Gears

 

 

În lecția de astăzi, vă vom arăta cum puteți crea o cutie de efect în stilul actual steampunk. Vom implementa proiectul nostru cu tehnica mix-media și vom combina într-un mod interesant produse atractive ca efect și utilizare. 

Am ales o cutie de lemn cu o venă de lemn distinctă. Vom sublinia designul natural al cutiei cu azur pentru lemn.

Se va usca rapid și va evidenția frumos vena de lemn naturală a cutiei. 

Produsul este extrem de lichid, nu trebuie să aplicați o cantitate mare. Următorul nostru pas este să realizăm un decoupage parțial pe suprafața de lemn nuanțată. 

Alegeți motivele potrivite de hârtie de orez pentru decoupage - am ales fluturi, baloane și roți dințate pentru că se potrivesc perfect cu viziunea steampunk pe care dorim să o obținem. 

Lipiți cu adeziv mat pentru decupaj și lac. 

Dacă este necesar, tăiați cu un cuțit de machetă între ansamblurile cutiei. 

Selectați locuri aleatorii ale detaliilor din hârtie de orez. Veți observa cum părțile deschise ale hârtiei de orez se scufundă pe suprafața întunecată. Acesta face parte din efectul căutat. După uscare, reaplicați azurul pe decoupage deja uscat.

Următorul nostru pas este să creăm un relief cu șablon. 

Utilizați adeziv pentru șabloane - în acest fel șablonul aderă bine la suprafață, asigurând o aplicare precisă a materialului. Pentru relieful din cutia noastră, am decis să folosim un produs atractiv de la Pentart – o Pastă care se întinde. Cu aceasta putem realiza reliefuri atractive pe toate suprafețele. Efectul acestei paste este că, odată ce este coaptă cu un aparat de aer cald, își dublează volumul. Vom realiza un relief de efect pentru roți dințate, busole și ceasuri - un detaliu foarte caracteristic al desenelor steampunk. 

Vom realiza un relief de efect pentru roți dințate, busole și ceasuri - un detaliu foarte caracteristic al desenelor steampunk. 

Aplicăm pasta cu o spatulă, netezind cu atenție toate detaliile șablonului. Fără a aștepta ca produsul să se usuce, eliminăm șablonul. 

Aici este locul să atragem atenția asupra secretului pastei care se întinde. Pentru a obține un relief maxim neted și uniform, este mai bine să o lăsați să se usuce înainte de a începe să o încălziți. Evitați aplicarea produsului pe un strat prea gros, deoarece poate provoca bule și pete inegale atunci când este încălzit. 

Dar, având în vedere că proiectul nostru este în stil steampunk și dorim să obținem efectul unei suprafețe îmbătrânite, ruginite,  patinate, vom face exact opusul - vom coace pasta, astfel încât să obținem efectul cu pori al unui metal foarte ruginit. 

Odată încălzită, pasta va „crește” ca o suprafață albă, ușor cauciucată. Acum este momentul să oferim roților noastre dințate efectul ruginit și îmbătrânit pe care îl căutăm. Vom folosi setul de vopseli pentru efectul de rugină de la Pentart cu care vom picta literalmente rugină. 

Aplicați culorile de la mai închisă la mai deschisă pe relief amestecând diferite nuanțe. 

Odată ce vopseaua s-a uscat pe detaliul din pasta care se întinde, vom avea efectul unei grămezi de roți dințate ruginite, îmbătrânite cu trecerea timpului. 

Pentru a îmbunătăți efectul de îmbătrânire, putem sublinia ușor cu pasta de ceară în culoare de cupru. Vom completa relieful cutiei folosind elemente din cutie de bere, din nou în stil steampunk. Le vom vopsi cu un set de vopsele pentru a obține un efect de patină. 

Setul include vopsele mate din gama albastru-verde, plus vopsea metalică din cupru antic. Mai întâi aplicăm vopseaua metalică, apoi, fără a aștepta să se usuce, amestecăm și turnăm peste celelalte culori din paletă. Lipim elementele finite pe cutie. Ca o ultimă atingere, subliniem în locuri cu pastă de ceară.

 Lipim elementele finite pe cutie. Ca o ultimă atingere, subliniem în locuri cu pastă de ceară.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum