Meniu
Profil
Limbă

Categorii Acordeon

Vezi toate articolele

Cum să restaurăm o cutie din lemn în stilul shabby-chic

Cum să restaurăm o cutie din lemn în stilul shabby-chic

Cutie din lemn cu închizătoare metalică 

Pasta grund

Vopsea de crăpare

Lazura 80 ml 

Hartie de orez pentru decoupage

Pasta cu efect antic 20 ml

Pasta cerata in culori metalice 20 ml

Astăzi vom demonstra cum să restaurăm o cutie veche din lemn, transformând-o într-un obiect frumos, în stilul shabby-chic. Pentru proiectul nostru vom face decupaj în combinație cu vopsele cu efect de crăpare de la Pentart.

Ca întotdeauna, primul pas înainte de a construi orice tehnică este grunduirea. De data aceasta, în loc de grund acrilic vom folosi gesso. Această pastă de grunduire este foarte densă și are un avantaj excelent - putem repara defectele suprafeței de decorat. Deoarece cutia noastră din lemn are niște deteriorări, gesso-ul ne va ajuta să tratăm și să retușăm aceste defecte.

Aplicăm un strat dens și uniform, netezind cu atenție cu spatula. Când lucrăm cu lemn, o regulă nescrisă este întotdeauna să aplicăm produsele în direcția fibrei lemnului. Veți observa că pasta se răspândește ușor și cu ușurință înlătură defectele mici de pe lemn. Iată cum arată cutia grunduită cu gesso.

Lăsați-l să se usuce bine – acest proces va lua puțin mai mult timp în comparație cu grundul acrilic obișnuit din cauza densității produsului. După uscare, veți obține o suprafață uniform netedă.

Acest produs ne place foarte mult – lazurul nu numai nuanțează lemnul astfel, încât să se vadă fibrele naturale ale lemnului, ci și hrănește și protejează lemnul. Lucrul bun este că puteți folosi lazurul ca o bază pentru decorare ulterioară, dacă doriți – un subiectpe care îlvom discuta în unele proiecte viitoare.

Pasul următor cu care mergem mai departe este decorarea cu vopselele cu efect de crăpare. Începem cu pasul unu.

De fapt, primul pas din acest sistem este baza pe care, figurativ, se va crăpa al doilea strat de vopsea. Crăpăturile pe care doriți să le obțineți depind de grosimea stratului pe care l-ați aplicat - cantitatea abundentă Pasul 1 garantează crearea decrăpături adânci și de volum, respectiv stratul mai subțire va creacrăpături mai fine. Lăsați să se usuce bine la temperatura camerei.

După ce baza va usca, vom aplica culoarea dorită de vopseaua cu efect de crăpare. Crăpăturile se formează în timpul uscării. Veți observa că vopseaua începe să se crape aproape imediat.

Aspectul crăpăturilor și cantitatea lor finală se vor obține după uscarea definitivă a vopselei.

Pentru proiectul nostru am ales o hârtie de decupaj în nuanțele culorii vopselei de crăpare. Am făcut decupaj parțial pe cutie astfel, încât detaliile selectate să evidențieze suprafața fin crăpată.

Evidențiem crăpăturile cu pasta cu efect de învechire – aplicăm produsul cu un tampon și înlăturăm cantitatea excesivă cu un prosop.

Vom crea relief cu elemente din carton.

Pentru a da aspectul final al suprafeței, vom colora din nou elementele de relief cu vopselele de crăpare, urmând secvența de pași.

Finalizăm proiectul nostru, evidențiindmarginile cutiei cu o culoare potrivită de pastă ceară.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum